Leon de Klein

Over Leon de Klein Landschapsonderhoud

Na mijn mbo opleiding land, water en milieu op niveau 4 ben ik in 2010 als zzp’er begonnen onder de naam: Leon de Klein Landschapsonderhoud. Mijn werkzaamheden verricht ik hoofdzakelijk in het groot groen en de hoveniersbranche, ik werk voornamelijk in de tuin, het park en het bos.

Een van mijn specialisaties is het ecologisch maaien, dit doe ik bijvoorbeeld voor de gemeente Utrecht. Voor deze partij maai ik onder andere de forten van de waterlinie. Daarnaast maai ik diverse natuurterreinen voor Staatsbosbeheer, voor dit werk is een goede kennis van het terrein, de bloemen en planten vereist.

Aangezien er veel werkzaamheden zijn die je beter samen kunt doen, werk ik vaak samen met een team van kundige mensen die ik in de loop van de jaren om me heen heb verzameld. Deze samenwerkingen zijn heel prettig, samen kun en weet je immers meer dan alleen. En afhankelijk van de werkzaamheden kan ik elke keer de juiste personen erbij betrekken.

Naast mijn werk in opdracht vind ik het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Zo ben ik bijvoorbeeld een paar jaar geleden begonnen met het kweken van eigen kerstbomen. Daarmee gepaard gaat elke jaar de kerstboom verkoop, een erg gezellige aangelegenheid inclusief warme chocomel en gluhwein.